Goud Maten

Er bestaat een groot aantal verschillende goud maten. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld heel grote hoeveelheden goud aan te kopen en op die manier een groot kapitaal te investeren in het edelmetaal, maar kan men er aan de andere kant ook voor kiezen om heel klein te beginnen. De kleine goud maten maken het op die manier bijvoorbeeld mogelijk om gewoon eens te zien wat er gebeurt wanneer men een investering doet en op die manier geld wil gaan verdienen. Vooral wij Nederlanders zijn een volk dat eigenlijk eerst alles wil zien, voordat we het uiteindelijk geloven. De kleine goud maten maken dit mogelijk en kunnen op die manier van grote waarde zijn voor iedereen die het wel eens wil proberen, maar nog niet helemaal overtuigd is van de aantrekkelijke mogelijkheden van het goud. Ze kunnen op die manier zelf zien hoe gemakkelijk ze er geld mee kunnen verdienen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de middelgrote goud maten, die het mogelijk maken om een mooi kapitaal te investeren, bijvoorbeeld wanneer men overtuigd is van de mogelijkheden van het goud. Het is echter goed mogelijk dat men niet zomaar tienduizenden euro’s over heeft, waardoor de middelgrote goud maten een uitstekende optie zullen zijn voor deze investeerders. Hieronder kan men in principe ook de gouden munten scharen, die vaak een gewicht kennen van 1 troy ounce, wat ongeveer 30 gram is. Aan de hand van deze munten kan men namelijk kiezen voor de aantrekkelijke goud maten die het mogelijk maken om een mooi bedrag te investeren, zonder dat men hier over het algemeen lang voor dient te sparen. Bij de keuze van de verschillende goud maten is het natuurlijk van belang om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe de kosten voor het kopen van goud worden berekend. Hoe meer goud men koopt, hoe lager de kosten namelijk zullen worden. Om die reden is het bijvoorbeeld heel interessant om voor de grote goud maten te kopen, terwijl dat er aan de andere kant natuurlijk wel voor zal zorgen dat men ook een grotere investering dient te doen. Zo dient men de keuze voor de bepaalde maat te verantwoorden aan de hand van enerzijds de lage kosten en anderzijds de grootte van de investering, maar ook weer het rendement dat men er mee kan maken.

Grote goud maten

De grote goud maten zijn bijvoorbeeld de goudbaren van 100 en 500 gram en natuurlijk de goudbaren van een kilo of meer. Deze hoeveelheden goud zijn er vooral voor de mensen die veel geld te investeren hebben of dit bijvoorbeeld professioneel doen. Aan de hand van de grote goud maten is het namelijk mogelijk om zomaar tienduizenden euro’s om te zetten in goud en op die manier een heel mooi rendement te gaan maken wanneer de goudkoers verder op zal blijven lopen, iets waarvan veel deskundigen verwachten dat het zal gaan gebeuren. De grote goud maten bieden daarbij het grote voordeel dat de kosten voor het aankopen van het goud relatief laag liggen. Er worden door de handelaar namelijk vaste en variabele kosten berekend voor de verkoop. De variabele kosten zijn hierbij niet interessant, aangezien deze relatief altijd even hoog zijn. Voor de grote goud maten zijn de vaste kosten relatief gezien echter een stuk lager dan voor de kleinere maten. Dit komt door het feit dat men een vast bedrag dient te betalen, dat als percentage van het totaalbedrag natuurlijk een stuk lager is wanneer men veel kapitaal investeert in het goud. De grote goud maten zijn op die manier eigenlijk voordeliger dan de kleinere exemplaren, waardoor het heel aantrekkelijk is om in een keer zoveel mogelijk goud aan te schaffen en op die manier te profiteren van een lage aanschafprijs. Hierbij dient natuurlijk wel rekening gehouden te worden met het feit dat de grote goud maten ook een grotere investering vragen, waardoor niet iedereen er zomaar voor kan kiezen om dit te doen. Wanneer de goud koers blijft stijgen zal dit veel rendement opleveren, maar aan de andere kant wordt er ook meer risico gelopen wanneer men er voor kiest om meer kapitaal te investeren.

Middelgrote goud maten

De middelgrote goud maten bieden eigenlijk het beste van twee werelden. Aan de ene kant zijn deze maten namelijk groot genoeg om te profiteren van de relatief lage kosten die de handelaar zal berekenen wanneer men er voor kiest om het goud aan te schaffen om er in te investeren, terwijl de middelgrote goud maten aan de andere kant klein genoeg zijn om de investeringen voor een grote groep mensen mogelijk te maken. Zo kunnen deze maten er bijvoorbeeld gemakkelijk voor zorgen dat mensen die een bepaald kapitaal hebben gespaard dit om kunnen zetten in goud. De middelgrote goud maten bieden daarnaast bijvoorbeeld ook een uitgebreid aanbod aan gouden munten. De meeste gouden munten bevatten ongeveer 30 gram aan goud, waardoor men hiermee gemakkelijk een aardig bedrag kan investeren, maar het meestal niet nodig zal zijn om hier lang voor te sparen. Bovendien stellen de middelgrote goud maten men op die manier in staat om mooie munten te verzamelen en daarmee dus eigenlijk te gaan genieten van het eigen kapitaal. De gouden munten zijn namelijk voor veel mensen een stuk aantrekkelijker dan een bepaald bedrag op een bankrekening waarvan men eigenlijk niets te zien krijgt behalve het beschikbare saldo.

Kleine goud maten

De kleine goud maten zijn vooral interessant voor mensen die graag eens uit willen proberen hoe het werkt om te investeren in het goud. De kosten zijn relatief hoog, maar nog altijd laag genoeg om er gemakkelijk geld mee te gaan verdienen. Zeker nu de goud koers alleen maar lijkt te kunnen stijgen kunnen ook mensen die een klein bedrag investeren gemakkelijk een mooi rendement maken en daarmee dus beter worden van het goud dat ze bezitten. De kleine goud maten bieden daarmee interessante mogelijkheden voor zowel beginnende beleggers als mensen die graag een leuk bedrag opzij willen zetten als investering.